Rideterapi

Få hul igennem til dig selv med rideterapi

Rideterapi er en terapiform udviklet af cand. psyk. Taja Frandsen for mennesker, der søger indsigt /erkendelse gennem det kropslige og sanselige frem for gennem samtalen.

 

Idégrundlaget

Det er en kombination af kropsterapi og horsemanship. Idegrundlaget bygger på det forhold, at alle vore sår og mærker fra livet lagrer sig i og viser sig i vores krop, og at dette resulterer i bestemte håndteringsmønstre. Når du sidder på en hest eller i det hele taget er i uvante situationer, viser dine håndteringsmønstre særlig tydeligt sit ansigt.
I rideterapien bliver du guidet af en særlig uddannet rideterapeut, som præcist kan læse dine kropslige håndteringsmønstre, og som kan hjælpe dig med at få kontakt med dem. Hermed kan muligheden for at udvikle nye strategier åbne sig.

Hvem henvender rideterapien sig til?

Rideterapien interesserer en gruppe mennesker (oftest kvinder) som har nogen erfaring med at arbejde med sig selv. Det kan være med udgangspunkt i bestemte, personlige problemfelter, eksempelvis stress, udbrændthed, parforholdsproblemer eller mangel på gennemslagskraft.
Rideterapien henvender sig også til mennesker, der arbejder med sig selv ud fra en mere eksistentiel nysgerrighed, eksempelvis en nysgerrighed omkring følelsen af at være anderledes eller forkert.
Erfaringen viser, at rideterapien primært taler til mennesker, som har stor glæde af at lade selvindsigt gå hånd i hånd med sanseligheden, eksempelvis gennem oplevelsen af nærværet med en hest.
Erfaringen viser også, at rideterapien er et godt tilbud i forbindelse med børn og indlæring samt børn og unge med kontaktbesvær.
En anden gruppe er hårdtarbejdende kvinder, med begrænset kontakt til livskraft og seksualitet, som meget ofte vil kunne profitere af og blomstre op i samværet med ligestillede på hesteryg i en inspirerende og smuk skov sammen med en kompetent guide: en fantastisk måde at lære noget om sig selv.